images/logo_poursina/logo_loading_poursina.png

ذخیره در حافظه

چگونه درس‌ها را در حافظه‌مان نگه داریم؟

خودتان را مجبور به یادآوری کنید

 

ناخوشایندترین بخش یادگیری، سخت بودن آن است. درست مثل ورزش وزنه‌برداری که با بلند کردن وزنه‌هایی بیش از حد توان، عضلات فرد تقویت می‌شود، بهترین یادگیری نیز زمانی رخ می‌دهد که برای این کار با دشواری روبه‌رو شوید. بهره‌برداری از این حقیقت، ساده است اما آسان نیست. شما باید خودتان را وادار کنید چیزهایی را که به خاطر می‌سپارید به یاد بیاورید. استفاده از فلش‌کارت کمک زیادی به شما خواهد کرد

.

فریب یادگیری آسان را نخورید

 

اگر احساس کردید یادگیری مطلبی که در حال خواندنش هستید آسان است، باید مراقب باشید؛ چون این احساس شما را به دردسر خواهد انداخت. برای مثال فرض کنید در فرودگاه هستید و سعی دارید بفهمید به کدام گیت باید مراجعه کنید. به مانیتور‌های ترمینال نگاهی می‌اندازید و می‌بینید گیت مورد نظر شما مثلاً B44  است.

با خودتان می‌گویید به خاطر سپردن B44 آسان است. سپس از مانیتور‌ها دور می‌شوید. برای وقت‌گذرانی موبایلتان را چک می‌کنید و در یک چشم به هم زدن فراموش می‌کنید کجا باید می‌رفتید؛ درست مثل مواقعی که با وجود نگاه کردن به ساعت، فراموش می‌کنید ساعت چند بود.

اما راه جایگزین این است که شماره‌ی گیت را بخوانید و سپس روی خود را از مانیتور بر‌گردانید و از خودتان بپرسید شماره‌ی گیت چند بود. اگر B44 را به یاد آوردید می‌توانید به سایر کارهای خود رسیدگی کنید.

 

اطلاعات جدید را به اطلاعات قبلی گره بزنید

 

»هنری رودیگر» و «مارک مک دانیل» در علم یادگیری موفق می‌گویند:

«هر چه بیش‌تر بتوانید نحوه‌ی ارتباط مطالب جدیدی را که فرا گرفته‌اید با دانش قبلی خود توضیح دهید، این اطلاعات تازه را بهتر فرا خواهید گرفت. از طرف دیگر هر چه ارتباط بیش‌تری میان این دو خلق کنید، به یاد آوردن اطلاعات جدید بعدها برای‌تان آسان‌تر خواهد بود

تنیدن رشته‌های تازه در تار و پود دانش قبلی یعنی تفصیل. یکی از بهترین تکنیک‌های این کار در نظر گرفتن نمونه‌های واقعی این یافته‌های جدید در زندگی روزمره است. مثلاً اگر اصول یک قالب شعری را فرا گرفته‌اید، شعر‌هایی را که در آن قالب سروده شده‌اند بخوانید. اگر به‌تازگی در مورد انتقال گرمایی اطلاعاتی کسب کرده‌‌اید، می‌توانید این موضوع را با گرم شدن دست‌ها در یک روز سرد زمستانی به واسطه‌ی یک فنجان چای داغ در ذهن خود حک کنید.

 

تکرار، تکرار، تکرار

 

بازیابی چندباره‌ی اطلاعات مفید است. فرانچسکا جینو، استاد مدرسه‌ی کسب‌و‌کار هاروارد در این‌باره می‌گوید:

«وقتی فرصت تکرار یافته‌های تازه‌ی خود را در اختیار داشته باشید کارایی‌تان تقویت خواهد شد و در کسب دستاورد‌های تازه اعتمادبه‌نفس بیش‌تری خواهید داشت؛ درنتیجه در جهت کاری که انجام می‌دهید و چیزی که سعی در یادگیری‌اش دارید تلاش بیش‌تری خواهید کرد.»

 

برای ارتباط با ما ، فرم در خواست تماس را پُر کرده و منتظر تماس ما باشید

فرم درخواست تماس

Provide us with your phone number

فرم درخواست تماس

فرم درخواست تماس شما با موفقیت ارسال شد

بالا